Heitä kun alkaa putkahdella keskuuteemme taas viikon päästä. Meidän HippHopparimmekin on ihka aito herkkä ja tunteellinen rapu-lapsi. Aivan hurmaava tapaus. Kuten kyllä tuo jousimiehemme, vesimiehemme (kumpikin mies on tyttöjä) ja jellonammekin. Mutta rapuvauvalle nämä pöksyt kyllä istahtaa hienosti teemaan ja käy nämä varmaan vesiaiheisina ihan kenelle tahansa vesipedolle kyllä tietty myös. Pöksyt on kokoa S ja löytyvät huutiksesta.

1647529.jpg

Kaveriksi väkersin sitten söpöstelyhousut pienelle tyttövauvalle (koko myös S). Tämä kissanpentu leikkisi mielestäni kauniisti jonkin suloisen punasävyisen hellemekon allakin.

1647532.jpg

 

Ja sitten vähän puutarhaa. Ette usko että tulin eilen onnelliseksi. Jälleen kerran tutkiskelin etupihamme kirsikkapuuta, jonka äitin toi -04 keväänä Ylistarosta heidän torppansa pihalta aika vauvana. Olin vähän epäileväinen johtuen vyöhykkeen vaihtumisesta IV:stä V:seksi. Hiukan myös kävi mielessä, josko osaan:

a)istuttaa sen oikeaan paikkaan

b)hoitaa ja rakastaa sitä oikein

c)yleensäkin pitää sen hengissä yli viikon.

Niin vain jäi henkiin ja selvisi jopa ekasta talvestaankin kunnialla, vaikkakin sai (kröhöm - ehkä hitusen pieleen mennen paikanvalinnan ansiosta) todella makeat lumiryöpyt keväällä katolta niskaansa. Vähän halkesi pääoksa ja muutama sivuoksakin siinä rytinässä. Saksin raadot veks ja lehdet puhkesivat hienosti kun niiden aika oli. Mutta pupujussit pidettiin onnistuneesti erossa. Tuosta olen ylpeä. Kukkia ei ilmestynyt -05, enkä oikein osannut niitä vielä odottaakaan. Varmaan melkoinen shokki oli tuo muutto, joten annoin pienelle rauhan toipua. Kaunis puu se on ilman kukkiakin. -06 sitten aloin jo vähän odotella, josko muutaman kukkasenkin meille soisi. Kiertelin ja kaartelin ja tutkailin säännöllisin väliajoin, mutta ei näkynyt kukkia ei. Noh, juurtukoon rauhassa - ajattelin. Pääasia että oli hengissä ja selkeästi kasvoi pituuttakin. -07 olin salaa varma, että nyt kukkii. Noh. Ei kukkinut. Syksyllä totesin monelle puuta ihastelevalle, että kaunis se on tuommoisena pelkkänä vihreänä puunakin. Kerroin, ettei näillä leveysasteilla tule ikuna todennäköisesti kukkimaan. Tänä vuonna en muka edes odottanut kukkia - tosin sinnikkäästi jaksoin pyöriä puuta ympäri ja etsiskellä. Varsinkin kun naapuruston kirsikkapuut olivat valkoisia. Ei kukkinut ei. Paitsi että sitten eilen. Sinnikäs neljän vuoden puun ympärillä pyöriminen palkittiin. Löysin tällaisen (ja vielä toisenkin kun aloin tarkemmin tutkailla):

1647620.jpg

Eikö hän ole kauuuuunis!?! Aivan hurmaava. Ja mielestäni muutama nuppukin oli vieressä... Eli ihme on tapahtunut! =)

Ihmeen innoittamana aloin myös viritellä noita taimiani käyttöön. Tällainen amppeli mm. aikaansaatiin noista itsekasvattamistani kukkasista. Eli tämän kuvan tarkoitus on innostaa muitakin täyttämään kaikki mahdolliset pöytätasot ikkunoiden äärellä maitopurnukoista, joissa on ainakin multaa. Tällaisen väriloiston ja runsauden saa aikaan erittäin edullisesti ja vaivattomasti. Lähes huomaamattomasti.

1647619.jpg

Noh. Ensikeväänä minulla on kasvihuone käytössä ja uskokaapas vaan että meillä on kesäkukkasta jos jonkinlaista ja ne ON vehreitä ja kukkaloistoisia jo kesäkuun puolessavälissä. Eivät ehkä sitten elokuussa ennen ekoja yöpakkasia.

Niin. Ja kasvihuoneessa on nyt sitten sähköt. Maailman hienoin kasvihuone meillä.