1259161470_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tilauksesta näpräsin nämä M-kokoiset pitkälahkeiset pöksyttimet perheeseen, josta löytyy jo  muutamat aikaisemmatkin Meemelin pöksyttimet. Aasi on saanut mallia tuttavanperheen lapsosen lempipehmoaasista.

Lanka on tuo maailman ihanin Evillan liukuvärjätty. Tämän kotiutuminen olikin monen onnellisen sattuman käänne. =D Tämä kun on sitä aiemmissa pöksyissä olevaa vaaleampisävyistä. Välissä muuttui tummemmaksi (ja odoteltiin nytkin tilatessa sellaista, mutta onneksemme tulikin tätä "vanhempaa" sävytystä =D). Sitä saa, mitä tilaa-sanonta ei olekaan aina niin negatiivinen.

1248688898_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meemelilässä on tapahtunut vakava loukkaantuminen. En ymmärtänytkään, kuinka tärkeä tuo uhri minulle on. Ennen eilistä.

Aloin kuvailemaan Aasituksia, mutta järkkäri sanoi vain "Tsuum" ja "Tsuum takaisin." HÄN ON SÄRKI!!! Alkoi selvittely, kuka hänet murhasi. Jäljet osoittivat kovin vahvasti Vanhempaan Rinssessaani. Vaikkakin (asian kanssa kolme päivää mielessänsä märehtineen) neidon kanta oli vahva "En ole tehny sille mitäääääään!!!!". Yrittäjä yritti kameraa ehjäillä ja puhallella, tutkaili sen sisuksia hyvin asiantuntevasti jne. Mutta ei mitään edistystä. Meemeli sen kun vajosi syvempään ja syvempään epätoivoon. Lopulta Yrittäjä teki sen tutkimustoimenpiteen, joka pitäisi tässä perheessä tehdä aina ekana. Hän heilutti kameritinta korvansa juuressa ja totesi huokaisten "Juuuh." Ihana jouluinen kulkuskello on tuo laite nykyisin. Istutti neitokaisen kameran helinän jälkeen penkkiin ja ilmoitti, että pois pääsee, kun kertoo mitä sille tapahtui. Nooh, sieltä kuului sitten itkun sekainen hentoinen "Se tippui"-kommentti.

Nyt on hengitelty ja rauhoiteltuitu vuorokausi ja onnellisiakin uutisia on. Kotivakuutus korvaa ja omavastuu ei ole tähtitieteellinen (kuitenkin sellainen summa, että pääsee neitokaiseni vähän kotihommiin). Vähintään arvioinnissa kuluu pari vuorokautta ja mikäli toteavat, että kannattaa korjata, niin korjaukseen pari viikkoa. Ilman kameraa. iiik. Onneksi ihanainen Naapuri lainasi tänään Aaseja varten heidän omaansa ja minä niiiiiiiin elelen toivossa, että saisin jatkossakin lainata oman kotiutumiseen asti heidän vekotintaan, jos akuutti tarve ilmenee...? *salainen arka kysymys* Seuraavaksi kun olisi tulossa huutikseen yhdet pöksyt ja sitten Toiset. Toiset olisivat melkoisen ihana juttu (jos onnistuu tuo kuvanenkin)... Vinkiksi sanon vain, että Oulunsalosta löytyy ja lähtee! Jotain suurta ja ihailtavaa ja innovatiivisen hienoa ja suloista. Ja reipasta. Tyttöenergiaa.

Minun tekisi niiiiin mieli linkittää tuo Tyttöenergiaa sana, mutta maltan vielä hetkisen jännityksestä pihisten ihan issekseni

 

Edit:                                                                                                                                                          

Löytyi meidän helinäkoneemme sisältä pari kuvaa, jotka olin unohtanut vallan ottaneeni. Elikkäs Aasi-pöksyttimien lahkeiden salaisuus:

1259235324_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1259235364_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Elis sarjassamme "jos henkikultanne on teille rakas, niin älkää edes katsoko näihin päin rakkaat lapsoseni."

Tuo lahkahan on itsessään yksisäikeinen (ohkainen), joten siitä täytyy "tehdä" kaksisäikeinen. Tämä tapahtuu nii, että pätkäisen aina n. 1-2 metrin jälkeen langan poikki (riippuen onko tasainen vai liukuosuus väristä menossa - liukua ei kannata kovin pitkillä pätkillä tehdä, että tulee tasaisempi tuosta muutoksesta - yksiväristä osuutta voi tehdä pitemmälläkin pätkällä) ja liitän sitten uutta alkua työhän, kun edellisen pätkän pää on lähes lopussa. N. 6-7cm arsioisin, että on kolmisäikeistä aina se liitoskohta - tuolla mitalla ei pääse lanka karkaamaan seuraavalla kiekalla, kun sitä neulottua silmukkaa venytetään.

Lahkeita varten tartteekin sitten tehdä tuollaisia palleroita. Otan ensin kaksi yhtä pitkää pätkää irti (1-2m taas riippuen onko tasavärikohta vaiko liukukohta). Sitten kolmas, jonka rullaan kakkospätkän kanssa tuollaiseksi palleroksi ja laitan tarkkaan järjestykseen odottelemaan seuraavaa lahjetta. Neljäs pätkä puolestanka tulee eka pätkän viereen ja tuolla neulotaan ekaa lahjetta seuraava pätkä. Näihin pökiin piti tehdä 21 kertaa tuo toimenpide, jotenkas ette usko että tuli joutuisammin seuraavat jo kuvaa vaille valmiina odottelevat pitkikset - niissä lahkeet on ihan puhtaasti yksivärisestä kaksisäikeisestä langasta. Ei tartte cut/pastettaa kertaakaan. Mutta palapeli-ihmisenä ja pikkutarkkuusneurootikkona täytyy silti sanoa, että mieluisamman haasteellisempi on tuollainen yksisäikeinen liukuväri. =D