Huutikseen pääsi pitkän odottelunsa jälkeen kahdet S-kokoiset pöksyttimet. Aiheena KO.

KOira

1242745758_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

KOala

1242745724_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

***************************

 

Ja sitten jotain ihmeellistä. Olen etsinyt turkoosia hahtuvaa yli vuoden. Evillan turkoosia sainkin jo, mutta se on sellaista ohkaisempaa ja se ei ole kotimaista. Haaveilin täydellisestä turkoosista. Pirtsukka olisi toki muuten, mutta se on ihan väärän väristä.

Tässä yksi päivä sitten googleilin ulkomaankielisillä hahtuvasanoilla ja voi minne törmäsinkään! Britanianmaalaiseen ihanuuskauppaan, jossa myytiin suomalaista hahtuvaa ja värinä oli

TURKOOSI

Menin aivan hämilleni (sekunniksi), sitten epäuskoiseksi ja sitten vasta sekosin. Tilaussormi tuskaili, kun pää ei meinannut ymmärtää kieltä tarpeeksi nopeasti. Sormet viuhtoi ja sanakirjasivu pelasti monelta suurelta ongelmalta. Olin aivan ihmeissäni, miksei tällaista ihmeellistä myydä kotimaassa ollenkaan. Ja lopulta sain tilauksen tehtyä ja maksettua.

Puoli tuntia höyryttyäni näistä ihanista uusista väreistä, puikkelehdin takaisin koneelle ja jatkoin googlekultaisen antaman listan selailua. Kolme linkkiä alempana löytyi sitten ihan suomen suomalaiset sivut, jotka kauppasivat heidän omaa Piiku-hahtuvaa. Tämä oli sitä samaista hahtuvaa, jotan minä päätin tilailla Britanian kautta vauhtia hakemassa. Mutta ei etes harmittanut, kun olin niin hurmiossa tuosta turkoosin löytymisestä. (ja koska en jaksanut edes ajatella, että alkaisin englanninkielellä perumaan jo maksettuja kauppoja)

Tästä alkoi piinallinen odotus. Joka päivä kurkin postilaatikkoon toiveikkain mielin ja aina uudelleen petyin kovin. Lopulta parin viikon odottelun jälkeen ylitin itseni ja lähetin englanninkielisen sähköpostin firmaan. Ja häpesin kirjoittaessa ja lähetyksen jälkeen vielä enemmän. Kauheasti yritin ährätä hymiöitä tekstin sekaan, etten vain millään kommentillani antaisi "vaativa asiakas"-kuvaa. Idiootti-kuva riittää minulle.

Vastaus putkahti aika piankin takaisin. He olivat lähes heti tilaukseni jälkeen laittaneet viestin (joka ei ikuna tullut perille), että nuo värit on heiltä loppu. Ja tarjoutuivat perumaan kaupan ja palauttamaan rahat. Ja kun olin innoissani selittänyt löytäneeni tuota hahtuvaista vähän lähempääkin ja olin enemmän kuin tyytyväinen kauppojen perumiseen, meni ehken 2,5 minuuttia ja postilootaan kolahti viesti, jossa paypoint (taijokusellainen) ilmoitti palauttaneensa summan. Muutaman päivän päästä se myös oikeasti tuli tilille se summa. Kyllä ne on varmaan naureskelleet siellä Britanianmaalaisessa kaupassa suomalaiselle älylle. Ne ei varmaan oikeasti ole voineet käsittää, mitä minulla on päässä pyörinyt. Vaikkakin heille kirjoitin, miten häkellyin ja ihastuin kun löysin tuota turkoosia. Vaikkakin katsoin sanat sanakirjasta. Ja en syytä heitä.

Samontein näpsäytin myös tilauksen Piiku-kaupasta ja jäin odottelemaan ilman lentopetroolia saapuvia ihanaisiani. Tänään sitten saapui postilaatikkoon saapumisilmoitus ja hengähdin vain hetken ja lykkäsin pyöräilykypärän päähän ja suuntasin Itellaan. Matkalla mietin mahdollisen isohkon pahvilootan kuskausta pyörän selässä, mutta se olisi oikeasti sen ajan murhe - asioilla on tapana järjestyä luontoinen murhe. Olisin vaikka suussa kuskannut sen lootan tarvittaessa. Onneksi olivat ihanaiset pakanneet rakkaani (läpinäkyvään) muovipussiin ja muovipussi sujahti mitä mainioimmin etukoriin. Pyöräilin onnellinen ilme kasvoillani, aina välillä muovipussia hellästi silmäillen kotiin ja revin pussin solmut auki. Tällainen pläjäys löytyi lopulta pussin sisältä. Huomatkaa tuo maailman upein turkoosi. Hän on niin upea väri, etten taida raskia edes käyttää.

1242745866_img-d41d8cd98f00b204e9800998e