Voi miksipä miksi taas. Ihan tyhjä olo ja silti itkettää.

Kummitätini asuu Kauhajoella ja vietin muutaman kesän lapsena siellä. Paikka on tuttu siis. Ja Kummitätini miehensä kanssa asuu edelleen paikkakunnalla.

Myöskin minulla on lapsia, jotka minun täytyy vain päästää kouluun. Ihan sama mihin kouluun, mutta isoon laitokseen jossa on monien muidenkin lapsia.

Olen tänään jo aika moneen otteeseen hiljentynyt miettimään niitä paikkakuntalaisten ja erityisesti omaisten mietteitä.  Ei voi ymmärtää pieni ihminen.

Uutisia katsellessa samalla asiaa sen kummemmin ajattelematta piikittelin näitä valmiiksi.

1930599.jpg

1930605.jpg 

Näiden idea puhkesi päähäni perjantaina ja aivan yllättäen. Nämä poikkeeaa kaikin puolin niin kovin tuosta omasta "mallistostani". Mietin kummissani, miksi niin kovasti nämä pöksyt vain puskevat puikoille. Ei ollut tietoa (eikä ole edelleenkään), että onko tuo Jussi-teema tekijänoikeuden alainen, mutta silti ne niin voimallisesti vain halusivat valmistua, että annoin tämän kerran periksi. Luulin ensin, että juurtaa juurensa pohojalaaisista sukujuuristani. Mutta sitten, aivan yhtäkkiä näiden pöksyjen tarkoitus sitten ryöpsähti kuin kirkkaalta taivaalta tajuntaani. Siis tietenkin. Tätä vartenhan nämä.

Laitoin Jussi-pöksyt huutikseen ja niiden huutosumma menee lyhentämättömänä Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Toivottavasti meidän ei enää IKINÄ tarvitse tällaisten asioiden takia surra. Voimia kaikille, joita asia koskettaa pahemmin.