Tässä on niin perusteelliset pesuohjeistukset, että onnistuu vähän hormoonihuuruisempi tuore äitikin. Eli rautalangasta väännetyt ( = kuvitetut) ohjeet. (Ja sitten hahtuvapesugurut - laittakaa pliis minulle korjausmääräyksiä, jos annan jotain harhaanjohtavaa tietoa.)

Ekana mainostan vähän merkkiä. Itse olen nimittäin tykännyt paljon Sonett-sarjan pesu- ja hoitoaineista. Tuossa kuvasia pulloista; kuten huomaatte löytyy noista erikokoisia puteleita kunkin tarpeisiin. Noita löytyy ainaskin luontaistuotekaupoista. Ja jos ei teidän omasta löydy, niin pyytäkää ottamaan repertuaariin.

Ja sitten se itse pesu. Tärkein pointti tässä nyt lienee veden lämpötila. Liian kuumaa vettä nämä pöksyliinit inhoavat ja yrittävät semmoisessa kutistua näkymättömäksi. Kädenlämpöinen vesi on heistä oikein miellyttävää.

1. Laske siis kädenlämpöinen vesi ja upota pöksyt sinne lillumaan. 15-30min nyt ainakin, mutta oikein likaisia lillutan yleensä tunteroisen.

Kuten seuraavasta kuvasta näkyy, voi yhtäaikaa pestä useammatkin pöksyt. Näiden voimakkaiden värien kanssa kannattaa kuitenkin olla vähän varovainen ja vähän vahtia tuota yhteislillumista, ettei vaaleammat ala ottaa väriä tummemmista. Mokomat pikku varkaat katsokaas. Itse pesen yleensä tummat eri pesussa kuin vaaleammat.

2. Kun lillumiset on lilluttu, puristele pöksyt puhtoisiksi. (kannattaa tehdä kahdella kädellä ilman kameraa toisessa kädessä - siis älkää tehkö niinkuin minä tässä)

Tähän väliin laitan sitten vähän ohjeita käyttöönottopesua ajatellen. Eli kun olet pessyt pöksyt, voit vähän huovutella haaruksista. Näitä Meemelin hahtuvia kannattaa huovutella nurjalta, ettei vain kuva kärsi tässä vaiheessa. Eli voit puristella siitä huovutettavasta kohdasta vähän ronskimmin ja itse aina lopuksi hankaan neulosta vastakkain

Ei liian voimakkaasti kuitenkaan, mutta silleen hellän ronskisti. Ja ihan lopuksi voit esim. sappisaippualla huovutella sormenpäällä sitä kuvastakin. Näin se jää varmasti hyvin kiinni siitä pinnastakin. =)  (Tähän lienee oikeampi saippua esim. marseille-saippua(ko se nyt on...?), mutta meidän pöksyt raasut ovat saaneet sappisaippuaa myös maitokakkatahroihin)

Huovuttelu ei ole pakollinen juttu, mutta sillä se pito on jo alkuunsa sitä parasta luokkaa. Pöksyt kyllä aikasta pian huopuvat sopivasti niistä kriittisistä kohdista ihan käytössäkin. =) Mutta tällä tosiaan voi vähän nopeuttaa sitä lopullisen tehon saavuttamista.

3. Huuhtele pöksyt kädenlämpöisessä vedessä. Laske niin monta huuhtelua, että vesi jää kirkkaaksi. Näille pöksyille tarvittiin kolme huuhteluvettä.

4. Lanoliinikylpy myös kädenlämpöiseen veteen. Tarvittava määrä lanoliinia kannattaa sekoittaa tilkkaseen kuumaa vettä, niin sekoittuu paremmin kylpyveteen. Muuten jää vain kökkäreiksi... Upota pöksyt valmiiseen kylpyyn ja jätä rauhassa nauttimaan ja rentoutumaan. Vähintään ½ tuntia ja rakastavat kyllä yönylikylpyjäkin. Barbapapat kylpivät tällä kertaa muistaakseni 7h. Ja tässä vaiheessa kannattaa olla ekstravarovainen voimakkaiden värien kanssa. Eli ainakaan punaisten kohtien ei kannata antaa kylpiessä olla ihokontaktissa vaaleampien kohtien kanssa (älä esim. laita valkoisia pöksyjä punaisen kohdan alle). Ja muutenkin kannattaa vähän seurailla sitä kylpyä, ettei kukaan keksi taas ruveta värivarkaaksi.

 

Kimppakylpykuva

5. Kuivausta ja kuivausta ja kuivausta seuraavaksi. Tämä vaihe ottaa 1-2vrk, mutta ONNEKSI nuo osaavat aika hyvin tuon ilman vieressäseisomista. Laitan muutaman nopeutusvinkin tähän. Barbapapat muuten yllättivät ja kuivuivat alle ½ vrk:dessa täysin kuiviksi. Kaverina olleet ruskovillan hahtuvasta tehdyt olivat kuivat n. 1 ja ½ vrk:den kuluttua.

Ekaksi laske vesi (unohtui tuossa kuvauksien lomassa - ei onneksi vakava virhe) ja nosta pöksyt ylös. Anna enimpien vesien valua altaaseen. Itse olen sitten vielä vähän puristanut kevyesti ihan siitä alimmasta roikkuvasta kohdasta, mutta en tiedä onko tuo taas joku loukkaava toimenpide.

Laske sitten pökät pyyhkeen päälle ja rullaa ne sen sisälle. Puristele enimmät vedet pyyhkeeseen.

Vaihda sitten tasolle kuiva pyyhe ja asette villikset kuosiinsa sen päälle kuivamaan. Itse käyn aina ohikulkiessa vähän huljuttelemassa niitä ja käännän ympäri silloin tällöin, niin tuntuvat  vähän joutuisammin kuivahtavan. Jos ovat kovin märät käännettäessä, niin kannattaa joka kerta vähän asetella taas kuosiinsa.

Ihan lopussa nosta semmoiset pikkuisen ehkä kosteahkot housut vielä vähän ilmavammin vaikkapa tuolin karmille kuivamaan. Tuossakin vaiheessa voi niitä välillä kääntää ympäri myös, niin pääsevät sisä- ja ulkopuolelta paremmin kuivahtamaan.

 

 

Pesuahan itsessään eivät hahtuvat kovin usein kaipaa. Ne rakastavat tuuletusta sen sijaan. Mielellään ulkona, mutta meillä nuo joutuvat kuivahtamaan jonkin pöydällä olevan tavaran päälle heitettynä esim. (*odottaa hahtuvahuollon väkeä ovelle kolkuttelemaan*). Kun pito alkaa vähän epäilyttää tai onnistutte sotkemaan housut vaikkapa kakkaan tai mustikkaan (tästä tulee kuulkaa iso itku äitille ja muu perhe on hiljaa ja sovussa seuraavan vuorokauden myös. Käyskentelevät vähän nurkkia pitkin tiiraillen ja ilmapiiriä tutkaillen) on pesun ja kylvyn aika. Tahroihin olen minä tosiaan hieraissut sappisaippuaa ja jopa mustikkatahra lähti irti. (onnellinen loppu katastrofileffalle)