Ensin kuitenkin taas poikkeamme otsakkeesta ja laitamme vähän pääotsaketta. Ekat meni lahjaksi serkkuni, MiNäään kummivanhempien pienelle tyttöselle. Kasasimme siskoni ja serkkuni kanssa "käännytyspaketin", mutta koska taas yllättäen monen erinäisen syyn takia toimitus venyi tänne asti (lapsonen on jo yli viisikiloinen - syntyessään oli reilu parikiloinen...), niin hahhahaa. Pakettimme olikin nimeltään käyttöpaketti. Äiti olikin jo törmännyt kestomaailmaan, opiskellut yhden illan ja siitä seuraten heillä nyt sitten kestoillaan. =D Käyttöpaketti onkin aina parempi, kuin (toimimaton) käännytyspaketti. Eikö? Serkkuni ompeli pienen hempeän sisätäyttövaipan ja siskoni käsityöihmisenä osti kaupasta loistovaipan. Tällaiset laitoin minä pakettiin pienen villanpesu- ja hoitoaineputelin kera.

2162423.jpg

 

Ja sitten kahdet pienenpienelle jouluaaton tonttutyttöselle. Häntä kävin heti mummolasta kotiuduttuamme tervehtimässä ja voi jösses. Tuo lapsonen jäi oikeasti kyllä unohtumattomasti mieleeni. En ole mielestäni ikuna nähnyt niin pientä (ja kaunista) lasta. Pituutta hänellä oli 44-46cm ja painoa n. 2,5kg. Hänen päänsäkin oli niiiiiiiin siro ja suloinen. voitte vain uskoa. Ja kun hän kippurassa köllötteli tuossa jalkojeni päällä, niin ei siinä kyllä paljon vauvaa ollut. Mutta silti hän oli niin vauva kuin vain voi vauva olla. =)

Ekat on äidin itsensä tilaamat S-kokoiset ja toiset värkkäsin sitten mummulan reissulla koossa nb - kuultuani vauvan koon... ;-D Ja isot nuo on nuo pienemmätkin hänelle vielä. =)

2192472.jpg

2192487.jpg

Tässä vielä yhteiskuva. Tosin kokoero ei kunnolla näy - pökiä kuvattiin nimittäin P-paikalla paniikissa viimetipassa vähän ennen Oulua... Kun piikitys valmistui just ennen kotiinlähtöä (matkaa 200km), niin unohtui siinä tuiskeessa kuvailut.

2192492.jpg

Onnea vielä pikkuiselle joulutontulle ja muistahan herätä syömään reippaasi. *hellästi komentaa*

 

******************************************

 

Sitten alaotsikkoon. Viimeyönä oli taas luppoaikaa ja ehdin mietiskellä noita lapsosiani. Ajatusvirta lähti liikkeelle vanhemmasta rinssessastani ja siitä, kuinka hän oikeasti opetti minut imettämään lapsentahtisesti. Hänelle kun ei kelvannut tutit ja pullot ja muut korvikkeet. Vain aito ja ehta. Ja sitäkin halusi paljon. Siinä ei auttanut kuin osata ja tykätä. Onneksi tykkäsinkin ja aika pian osasinkin kaikki jalot säännöt. Ilman internettiä.

Hellämieliseni puolestaan 5 ja ½ vuoden taon jälkeen jo raskausaikana käski äidin hamstrata tietoa kaikesta AP-tyyppisestä. Ja oli kyllä LOISTAVA harjoituskappale tuolle touhulle. (jännä vauva sinänsä) Hän rakasti tissiä, hän rakasti nukkua kainalossa, hän rakasti liinailua ja otti kaiken antamani vastaan iloisesti itkemäti.

Sitten saapui Minää. Hän onkin opettanut taas rutkasti lisää. Hän on opettanut mm. imetysdietin, 8-10 tunnin päivittäisen liinailusession, itseluottamusta imetykseen hän opetti sillä, ettei suostunut lihomaan muiden mukaan vaan omaan tahtiin. Hänen kanssaan sai kyllä tosissaan olla vaistot pinnassa kokoajan, jos ei siis halunnut kuunnella kitinää ja kiukkua. Mutta hän on aivan ihana lapsi ja omalla olemuksellaan opetti minut nauttimaan suunnattomasti tuosta vaistoilusta. Eli jatkokurssi hänen kanssa.

Sitten aloin miettiä, että mitä ihmettä tuo kultainen pieni esikois HippHopparini on sitten minulle opettanut. Jotain oikein spesiaalia siis. Kunnes yhtäkkiä vedet tuli silmiin ja hoksasin, että tuo lapsi opetti minulle, mitä on olla äiti. Rakastaa jostain pohjattomasta lähteestä, olla aina ainakin ajatustasolla läsnä ja antaa IHAN kaikkensa toisen puolesta. Kyllähän sitä luuli tietävänsä etukäteen miltä se äidinrakkaus tuntuu, mutta eipä sitä kyllä silti tiennyt. ;-D Ilman esikoista olisin kovin puutteellinen äidintaitoineni.

Ja nyt sitten taas uusia pieniä opettajia tulossa. Uskon vakaasti, että näilläkin nössyköillä on omat oppinsa jo kirjoitettuna. ;-D

Tässä he ovat - hieman vielä piilossa kylläkin. Viikkoja tasan se "turvallinen" 12+0.

2192527.jpg

Ja tämän kuvan perään otettiin tietenkin tällainen kuva myös.

2192536.jpg

 

Ainiin,

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!!

Itse teen elämäni ekan uudenvuodenlupauksen. LUPAAN saada ensivuonna kaksi ihanaa ja hyvin voivaa vauvaa. (Voi että minä toivon, että olisin hyvä pitämään uudenvuodenlupauksia)